Villamedia- NETHERLANDS: Marokkaanse journalist Maati Monjib gearresteerd

Journalist Maati Monjib is dinsdag door de Marokkaanse autoriteiten gearresteerd. Dat gebeurde in een restaurant in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Monjib is onder andere werkzaam voor de in Londen gevestigde Arabische krant Al-Quds Al-Arabi.

ournalist Maati Monjib is dinsdag door de Marokkaanse autoriteiten gearresteerd. Dat gebeurde in een restaurant in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Monjib is onder andere werkzaam voor de in Londen gevestigde Arabische krant Al-Quds Al-Arabi.

De arrestatie werd voor het eerst gemeld door journalist Adbellatif El Hamamouchi, in een bericht op Facebook, meldt het Committee to Protect Journalists (CPJ). Volgens ooggetuigen werd Monjib opgepakt door veiligheidstroepen in burger. Monjib zou zijn opgepakt op verdenking van witwassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *